Varför välja WOW?

Den viktigaste funktionen av en sadel är tryckfördelning, ge hästen bogfrihet, lämna hästens känsliga tornutskott fria samt ge musklerna plats att växa när det behövs. Dessa punkter har också blivit WOWs kärnfrågor. WOW sadlar har visat sig ha överlägset bäst tryckfördelning pga bommens konstruktion, som helt saknar ortspetsar som ligger mot hästen för att förhindra punkttryck, samt att passformen kan anpassas efter hästen för att ge tillräckligt med ryggfrihet så hästen kan arbeta korrekt.

WOW har genomgått oberoende trycktester med överlägset resultat. Bommen och bossorna fördelar trycket avsevärt bättre än en traditionell sadel som har vanliga ortspetsar samt ullstoppade bossor.

Genom att WOW sadlar är helt och hållet anpassningsbar efter din häst säkerställs en god passform även för hästar som generellt är svåra att hitta sadel till. Ett vanligt problem vid hästar som har en hög och smal manke är att, om hästen inte är väldigt smäcker i övrigt, kanalen ofta blir för smal vilket hindrar hästen från att kunna lyfta ryggen ordentligt vid arbete. Vid utprovning av en WOW är det inga problem att få en sadel, även i väldigt smala bomvidder, med en extra bred kanal.

Man kan också få en kort bossa för en väldigt kompakt häst, detta är framförallt en fördel på islandshästar, kallblod och ponnier där det oftast är vuxna som rider och därmed inte alltid får plats i en 16” eller 17” sadel.

WOW sadlar kan när som helst byggas om efter din häst, detta medför att man inte behöver byta ut sin sadel när man har en växande unghäst, utan det räcker med att byta bom, koppjärn eller bossor – alltefter era behov. Sadeln är också fullt anpassningsbar för ryttaren, vilket innebär att man kan byta ut sitsen eller kåporna. Detta är framförallt en fördel om man t.ex. främst är dressyrryttare men ibland vill kunna hoppa med en ordentlig hoppsadel som också har optimal passform för hästen. Byta kåpor gör man inom loppet av några minuter med hjälp av en nyckel och man gör det enkelt själv.

DSC_7192

 Ida-Linn Lundholm och Sankt Erik II 1265