Sätet

WOW är framförallt anpassad för kvinnor, därför har alla våra modeller en extra smal midja för att främja en lodrät sits samt ge god komfort. Det finns 7 olika säten att välja mellan och alla finns i storlekarna 16”-19” och kan fås med extra mjukt säte, sk ”Ladys seat” och stoppade lillkåpor utan extra kostnad. Man kan få hur många D-ringar man vill placerade efter önskemål. Silverplattan baktill kan också täckas i läder om man så önskar eller fås i mässing.

 

Barock säte

Högt bakvalv och bredare vid sittbenen än våra övriga modeller. Ger ett bra stöd och passande som barocksadel men även för t.ex. långritter.

Extra djupt säte

Högt bakvalv för att ge bra stöd vid dressyr. Otroligt bra om man har en häst med stora gångarter.

Djupt säte

Detta säte är populärt både bland dressyrryttare och distansryttare. Det ger en bra position utan att man känner sig låst.

Halvdjupt säte

Det halvdjupa är framtaget för dressyrryttare som vill ha en friare sits, men är även lämpligt för hoppning och islandshästar.

Flat säte

Fyrkantigt bakvalv som är gjort för hoppning. Även populärt bland dressyrryttare och islandsryttare som vill ha ett friare säte.

Continental säte

Fyrkantigt bakvalv och har en bredare sittyta jämfört med vår flat seat. Ger ett bra stöd och blivit väldigt populärt bland dressyrryttare.

Fälttävlans säte

Extremt flat säte som är speciellt utformat för fälttävlan. Ger möjligheten att glida långt bak i sätet. Denna gör vi också med ”slim front” för de som vill komma närmare hästen och kunna placera sig längre fram i sadeln.