För ryttaren

WOW är speciellt anpassade för kvinnor och detta märks framförallt i utformningen av sätet som är format för kvinnors bäcken. Sätet är oerhört mjukt med en extremt smal midja för att främja en god sits. Sittytan är också bred för att ge utrymme åt kvinnors sittben och ger ett bra stöd. Sitsen är även helt sömlös vilket minimerar risken för skav.

Många kvinnor upplever obehag i traditionella sadlar som orsakas av att blygdbenet slår i framvalvet. För kvinnor som behöver extra mjukt framtill kan man få mjukare sits i främre delarna av sadeln och om det behövs kan man också få stoppningen i sitsen utskuret för blygdbenet för ytterligare komfort. Detta kallas  ”CC Lady’s seat” och kan fås på alla våra sadlar utan extra avgift.

För ryttare som ofta upplever att de trillar fram i sadeln kan man få stoppade lillkåpor som ger ett extra lyft framtill. Dessa kan antingen sys in i sadeln vid beställning eller köpas separat om man vill ha möjligheten att ta ut dem.

Dubbla stigläderkrampor

För att tillgodose olika ryttares behov har alla WOW sadlar dubbla stigläderkrampor för att ryttaren ska kunna välja stiglädrets position. Den bakre stigläderkrampan är placerad väsentligt längre bak än vad som brukar vara standard och detta för att främja en god sits. De flesta dressyrryttare använder den bakre medan hoppryttare brukar föredra den främre. Stigläderkramporna är öppna för att undvika att man fastnar vid en eventuell olycka.

Kåpornas position

Kåpornas kan vinklas fram eller bak för att främja en god sits. Det finns 3 lägen att välja mellan: bak, standard och vinklad framåt. Kåpan vinklas fram eller bak genom att lossa på två skruvar, så det är snabbt gjort.

126