H-gjord

H-gjord Standard

H-gjorden är speciellt framtagen för känsliga hästar som inte har ett optimalt sadelläge. Hästar som lider av sadeltvång brukar reagera mycket positivt på denna gjord därför att den fördelar trycket över en större yta än en traditionell gjord.

Den ger samtidigt bättre stabilitet vilket gör att man inte behöver spänna gjorden lika hårt. Har man en häst där sadeln har en tendens att glida fram, när sadelläget inte överensstämmer med sadelgjordsläget, märks det stor skillnad om man använder sig av en H-gjord för den ser till att hålla sadeln på plats.

H-gjorden ger väsentligt ökad bogfrihet tack vare dess unika utformning och kan fås med en stor eller liten platta beroende på hästens kroppstyp. Finns även med olika varianter på magplattan, standard och extra mjuk med latexstoppning. Finns i storlekarna 55-80 cm och i många olika färger för att matcha till din övriga utrustning.

Pris i standardutförande: 2890 kr inkl moms
Med D-ring och loop: 3190 kr inkl moms
Endast D-ring: 2990 kr inkl moms
 
 
 
 
 
 Beställ här

Soft H-gjord

Soft H-gjord är en vidareutveckling av vår populäraste sadelgjord för extremt skavkänsliga hästar som har sitt sadelgjordsläge precis bakom armbågen. Den har en bredare magplatta med extra mjuk latexstoppning och inga sömmar som ligger mot hästen.

Hela gjorden är i följsamt kalvskinn av högsta kvalitet som är mjukt mot hästen och motverkar skav. Helt klart den ultimata gjorden om du har en känslig häst! Givetvis får man prova denna när man bokar en utprovning för en WOW sadel. Utvecklad tillsammans med leg veterinär Lars Kristiansson.

Den mjuka H-gjorden hjälper till att hålla sadeln på plats, den ger ökad stabilitet samt bättre tryckfördelning under sadeln. Detta medför även att hästen får mer bogfrihet och får lättare att komma upp med ryggen under arbete.

Den här varianten kan också fås med stor eller liten magplatta beroende på hästens kroppstyp. Finns i storlekarna 55-80 cm och i många olika färger för att matcha till din övriga utrustning.

Pris i standardutförande: 2890 kr inkl moms
Med D-ring och loop: 3190 kr inkl moms
Endast D-ring: 2990 kr inkl moms
 
 Beställ här
 
gjordar

 

För att se resten av vårt sortiment av sadeltillbehör,  klicka här.