Sadeltillbehör

Korrector

Korrector är en revolutionerande ny sadelpad som använder samma teknologi som finns i WOW sadlarna (Flair), och på ett enkelt sätt möjliggör en anpassning efter din häst. Teknologin består av anpassningsbar luftkuddar och mjuk foam som ger bättre tryckfördelning och stötupptagning under din sadel. Korrector kan anpassas av ryttaren till en eller flera hästar inom loppet av några minuter. Teknologin i Korrector-paden kan användas för att förbättra trycket under en välsittande sadel men även för att korrigera en sadel som inte passar optimalt. Används framförallt om din sadel är för vid eller ur balans.

Finns som engelsk variant i kalvskinn och vi tillhandahåller flera storlekar. Finns även att beställa som westernpad och är gjord i tjockt filtmaterial.

Pris Engelsk: 2650 kr inkl moms
Pris Western: 3980 kr inkl moms

korrector

Sadelgjordar

Alla sadelgjordar finns i storlekarna 55-80 cm och andra storlekar kan specialbeställas. Välj mellan svart eller brunt läder för gjordens ovansida, insidan kan fås i en mängd olika färger för att matcha din övriga utrustning.

H-gjord

H-gjorden är speciellt framtagen för känsliga hästar som inte har ett optimalt sadelläge. Hästar som lider av sadeltvång brukar reagera mycket positivt på denna gjord därför att den fördelar trycket över en större yta än en traditionell gjord. Den ger samtidigt bättre stabilitet till sadeln vilket gör att man inte behöver spänna gjorden lika hårt. Har man en häst där sadeln har en tendens att glida fram, där sadelläget inte överensstämmer med sadelgjordsläget hjälper H-gjorden till att hålla sadeln på plats. H-gjorden ger väsentligt ökad bogfrihet tack vare dess unika utformning och kan fås med en stor eller liten platta beroende på hur hästen är byggd.
 
Pris i standardutförande: 2890 kr inkl moms
Med D-ring och loop: 3190 kr inkl moms
Endast D-ring: 2990 kr inkl moms

 H-Girth

 

Soft H-gjord

En ny variant av H-gjorden som är utvecklad för de extremt skavkänsliga hästarna som har sitt sadelgjordsläge precis bakom armbågen. Magplattan är extra bred och har mjukare stoppning än den vanliga H-gjorden för ännu bättre passform. Den finns med olika storlekar på magplattan och tillverkas helt i kalvskinn av högsta kvalitet. 
 
Pris i standardutförande: 2890 kr inkl moms
Med D-ring och loop: 3190 kr inkl moms
Endast D-ring: 2990 kr inkl moms
 
 

H-gjord Magplatta

Hoppmodell av H-gjorden som har en stor och tryckfördelande platta.  Finns även som Soft variant med latexstoppning.
Pris med D-ring och loop: 3490 kr inkl moms
 
H-Stud-girth

 

Svängd gjord

Mjukt stoppad svängd gjord för hästar där sadelläget är placerat långt fram. Gjorden är utan resår för optimal komfort för hästen samtidigt som den ger god stabilitet.
 
Pris i standardutförande: 2690 kr inkl moms
Med D-ring och loop: 2990 kr inkl moms

 

Curved-girth

 

Magplatta

Mjukt stoppad magplatta utan resår.  Särskilt utskuren för armbågen. Finns även som Soft variant med extra mjuk latexstoppning.
 
Pris: 3290 kr inkl moms

 

Stud-Girth

 

Rak gjord

Ergonomiskt formad rak gjord. Gjorden har mjuk stoppning på insidan och är fodrad med finaste kalvskinn för att tillgodose behoven hos skavkänsliga hästar. Utan resår för optimal komfort för hästen. Finns även som Soft variant helt i kalvskinn för skavkänsliga hästar.
 
Pris i standardutförande: 2490 kr inkl moms
Med D-ring och loop: 2790 kr inkl moms
Soft variant: 2200 kr inkl moms

 

Straight-Girth

 

Stigläder

Måttbeställda stigläder i finaste kalvskinn. Ingår vid köp av ny sadel och finns i längderna 50-80 cm.

Pris: 1200 kr inkl moms

Stirrups