clasique head nail 100

 

Classique är en ny produktserie från WOW som tillämpar många av våra unika funktioner till ett lägre pris. Classique finns i Dressyr och Hoppmodell, i svart eller brunt läder.

Tillgängliga storlekar är 16″, 17″, 18″, 19″.

Sadlarna har en bred kanal och finns med eller utan en öppen kammare. Till skillnad från våra andra modeller är bossorna inte utbytbara.

Hoppsadlarna kommer som standard med korta sadelgjordsstroppar som är flyttbara men går att beställa med långa stroppar utan extra kostnad. Dressyrmodellen har långa stroppar som standard och även dessa går att anpassa efter hästens sadelgjordsläge. Vi rekommenderar långa stroppar på alla våra sadlar då det ger en bättre stabilitet och justeringsmöjlighet.

Classique Hopp har en flat sits med ett fyrkantigt bakvalv och har mindre cutback för hästens manke än övriga WOW sadlar. Sätet är designat för att ge en nära kontakt. Mjukt stoppade vulster formar sig över knästöden och det går att välja till en avtagbar vadkloss mot pristillägg.

Classique Dressyr har ett extra djupt säte som ger ett bra stöd. Ett extra lager med latex kring knästöden gör att stöden formar sig efter ryttaren vilket gör den här modellen lämplig för ryttare av olika storlekar och längd. Kåpan är något framskuren.

Sadlarna har traditionell ullstoppning.

Pris 22 900 kr inkl moms

classique badges 100 (6)

WOW har en unik patenterad bom som tillåter rörelsefrihet i sidled vid framvalvet för att ge plats så bogbladet kan rotera bak.  Resultatet blir en bom som rör sig i takt med hästen istället för att motarbeta dess rörelser samtidigt som vikten fördelas över en stor yta.

classique badges 100 (5)

Bommen är en flexibel läder och plastbom med en Y-formad förstärkning av kolfiber för att ge optimal tryckfördelning. Detta medför en extra smal midja för att ryttaren ska få en nära kontakt, lodrät position och komfort.
 

classique badges 100 (4)

För att tillgodose olika ryttares behov har alla WOW sadlar dubbla stigläderkrampor för att ryttaren ska kunna välja stiglädrets position. De flesta dressyrryttare använder den bakre medan hoppryttare brukar föredra den främre. Stigläderkramporna är öppna för att undvika att man fastnar vid en eventuell olycka.

classique badges 100 (3)

Det unika med WOW sadlarna är att de kan anpassas i takt med att hästen ändrar sig. Koppjärnet kan justeras från 73 grader i bomvinkel ända upp till 143 grader.

 

classique badges 100 (2)

Olika hästar behöver olika bredd på koppjärnet för att ge plats åt bogbladet och ryggraden. Därför erbjuds tre olika radier på koppjärnen.

 

classique badges 100 (1)

Panelerna är en förlängning av bommen och kallas för Pointless Panel System TM. Teknologin i WOW sadlarna ger en väsentligt större bäryta mot hästens rygg samt optimal tryckfördelning.